Oven gedroogde tomaten
Iedereen kent ze wel, de zongedroogde tomaten. Lekker in allerlei gerechten. Je kan ze kopen in de supermarkt, echter is dit niet een heel goedkoop product om te kopen. Na wat onderzoek, blijkt dat je ze thuis ook gemakkelijk zelf kan maken. Het is niet veel werk, je moet alleen de tijd hebben. Hieronder het recept voor één potje gedroogde tomaten. Afhankelijk van de grote van je ovenschaal kan je de hoeveelheden altijd aanpassen.
Benodigheden
- 250 gram cherrytomaten
- 1 teen knoflook
- 1 el Italiaanse kruiden
- 2 el olijfolie
- Peper
- Zout
- Ovenschaal
- Uitgekookte pot
Bereiding
Verwarm de oven voor op 80°C. Snij de tomaten doormidden en leg ze in de ovenschaal met het snijvlak naar boven.
Hak de knoflook fijn en meng deze met de Italiaanse kruiden. Verdeel het mengsel over de tomaten en voeg peper en zout toe naar smaak. Besprenkel het geheel ruim met olijfolie.
Laat de tomaten in de oven 3 uur drogen.
Doe de tomaten warm in een pot en zorg ervoor dat ze volledig onder de olijfolie zitten. Zet de pot 15 minuten op de kop op een theedoek.
De tomaten kan je op een koele en donkere plek een paar weken bewaren.
Tip
Lekker door bijvoorbeeld salade of om tapenade mee te maken.
Heb dit vandaag zelf gemaakt en het smaakt echt verrukkelijk. Goed en handig recept om in het eigen repertoire te hebben.