Honing-Mosterd Dressing
Bij een salade hoort eigenlijk een dressing. Vaak koop je die kant en klaar in de supermarkt. Maar een dressing is helemaal niet moeilijk om te maken en in een weckpot goed te bewaren. Één van mijn favoriete dressings is toch wel honing-mosterd. Deze dressing past bij veel salades. De hoeveelheid van het recept hieronder is voor ongeveer 4 porties salade.
Benodigheden
- 4 el olijfolie
- 1 tl wittewijnazijn
- 1 tl dijonmosterd
- 1 teen knoflook (uitgeperst)
- 2 tl bloemenhoning
- Peper
- Weckpot of uitgekookte pot
Bereiding
Doe alle ingrediënten (behalve de olie) in de weckpot. Roer dit goed door elkaar. Voeg vervolgens al roerend de olie toe en roer het tot een gladde dressing.
Zet de afgesloten pot in de koelkast. De dressing kan op deze manier tot 8 weken bewaard blijven. Voor het gebruik de dressing wel weer even goed doorroeren.