Pizzadeeg

pizzadeegPizzadeeg is kant en klaar te koop in de winkel of zelfs kant en klare pizzabodems. Maar pizzadeeg is ook helemaal niet moeilijk om te maken. Als je de pizzadeeg zelf maakt, weet je wel wat je eet en je kan eventueel nog eigen smaak toevoegen. Hieronder is het recept van standaard pizzadeeg. Het recept geeft genoeg deeg voor twee ronde pizzaplaten. Pizzadeeg is ook goed in te vriezen. Dus wil je vaker pizza eten, maar heb je geen zin om altijd deeg te maken, maak dan meer deeg en vries het restant in. Ongeveer 1 tot 2 maanden houdbaar in de vriezer.

Benodigheden:

  • 500 gram meel
  • 2 tl suiker
  • 2 el olie
  • 21 gram gist
  • 300 ml lauw water
  • Zout
  • Kom
  • Vochtige theedoek

 

Bereiding:

Doe de meel in een schaal en strooi wat zout op de rand.

Meng apart het water, de gist, olie en suiker goed door elkaar. Het gist moet opgelost zijn.

Meng nu het natte deel met het droge deel en kneed dit goed door. Kneed voor ongeveer 15 minuten zodat de gluten goed vrijkomen.

Dek de schaal af met een iets vochtige handdoek/theedoek en laat het rijzen tot het 2x zo groot is. Laat hiervoor de schaal 1 á 2 uur op een warme plek staan.

Verdeel het deeg over twee platen en je kan beginnen met het beleggen van je pizza!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *