Pastasalade met selleriesalade
Deze pastasalade met selleriesalade heb ik jaren geleden voor het eerst gegeten bij een vriendin. Een heerlijke vegetarische salade. Sindsdien heb ik deze nog regelmatig gegeten. De salade is vooral lekker in de zomer, lekker verfrissend. Je kan de salade heel goed als avondmaaltijd eten. Maar als lunch is het ook erg lekker. Of als een bijgerecht bij een barbecue. Je kan natuurlijk variëren met de ingrediënten. Je kan bijvoorbeeld de perziken vervangen voor mandarijntjes. Dat is ook erg lekker. De hoeveelheden zijn genoeg voor vier tot vijf porties.
Benodigheden:
- 300 gram macaroni
- 300 gram selleriesalade
- 4 bosuitjes
- 1 blijk perziken van 410 gram
- 175 gram gewelde abrikozen
- 200/250 gram cashewnoten (gezouten of ongezouten)
Bereiden:
Kook de macaroni volgens de verpakking. Giet deze af en spoel koud met water.
Snij de bosui, abrikozen en perziken in stukjes.
Meng dan alle ingrediënten samen met de macaroni en selleriesalade door elkaar in een kom.
Tip:
Als je de salade invriest, voeg dan de cashewnoten pas toe bij serveren!