Broodje ei en chorizo
Dit lunchgerecht, een broodje ei en chorizo, heb ik jaren geleden voor het eerst gegeten. Ik was met mijn ouders op vakantie op Gran Canaria. Als lunch aten we daar regelmatig een broodje ei en chorizo. Daarna Heb ik het jaren niet gegeten. Nu had ik toevallig alle ingrediënten in huis en herinnerde ik mij dit gerecht. Ik heb het gemaakt en het smaakte nog steeds heerlijk. Ik heb nu speltbrood gebruikt maar je kan natuurlijk alle soorten brood gebruiken. Verder heb ik extra belegen kaas gebruikt, maar dit is natuurlijk ook naar eigen smaak.
Benodigheden :
- 2 sneetjes speltbrood
- 3 eieren
- 8 plakjes chorizo
- 10-12 geschaafde plakjes extra belegen kaas
- Curry ketchup
- Peper
- Zout
- Boter
Bereiden:
Verwarm wat boter in de pan. Doe vervolgens de drie eieren in de pan. Je kan ervoor kiezen om de dooiers heel te laten of stuk te maken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bak het ei goed gaar.
Besmeer onder tussen de twee sneetjes brood met de curry ketchup. Leg hierop de plakjes kaas en chorizo.
Als het ei goed gebakken is, leg je deze op je belegde broodjes.