Muffin met blauwe bessen
Deze heerlijke muffin met blauwe bessen kan je verantwoord eten. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van producten die koolhydraatarm zijn. Dit proef je echter niet terug en dat is een pluspunt aan deze muffin met blauwe bessen. De eerste keer dat ik deze muffin maakte, was ik heel erg benieuwd of je zou proeven dat niet de standaard producten worden gebruikt. Ik was echt blij verrast. In principe is dit een basis recept. Je kan met het beslag van de muffin allerlei variaties maken. Je kan bijvoorbeeld de blauwe bessen vervangen door chocoladestukjes. Je kan de muffin met blauwe bessen eten als ontbijt, tussendoortje, lunch of gewoon lekker bij koffie of thee. Het recept is voor 12 muffins.
Benodigheden:
- 5 eieren
- 1 tl vanille aroma
- Vloeibare zoetstof op gevoel (pas op met de hoeveelheid)
- 200 gram roomkaas
- 200 gram amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 30 gram roomboter
- 125 gram blauwe bessen
- snufje zout
- siliconen muffintray
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180ºC.Vet de siliconen muffintray in met wat boter of olie.
Doe de eieren, zoetstof en vanille aroma in een kom en meng de ingrediënten goed door elkaar. Voeg dan de roomkaas toe en meng tot een glad mengsel. Laat onder de boter smelten in een pannetje.
Voeg vervolgens de amandelmeel, bakpoeder, zout en boter toe. Meng alles goed door elkaar en zorg voor een glad beslag. Roer als laatste hier de blauwe bessen doorheen.
Verdeel vervolgens het beslag over de muffintray. Zet de tray in de voorverwarmde oven en bak de muffins voor 20 tot 25 minuten.
Laat na het bakken de muffins afkoelen in de muffintray. Zo krijg je ze beter uit de vorm.
Eet smakelijk!
Tip: De muffins zijn in een luchtdichte doos een paar dagen houdbaar.