Aardappelpuree uit de oven

eindresultaat aardappelpuree uit ovenAardappelpuree is natuurlijk zeer makkelijk te maken als je zakje gebruikt en alleen nog maar water of melk hoeft toe te voegen. Of dit een gezonde aardappelpuree is, dat is natuurlijk de vraag. Ook verse aardappelpuree is niet moeilijk te maken, het kost alleen wat meer tijd. Maar dan heb je ook een lekker product op tafel staan. Deze aardappelpuree gaat nog een stapje verder. Dit recept heb ik geleerd van mijn vriend. Ik had zelf nog nooit zo aardappelpuree gehad. Toen hij dit een keer voor mij gemaakt had, was ik helemaal verkocht. Je kan van deze hoeveelheid met 4 personen eten.

Benodigheden

  • Ongeveer 1 kilo aardappelen
  • Paneermeel
  • Roomboter
  • Peper
  • Zout
  • Ovenschaal
  • Kookpan
  • Stamper

Bereiding

Schil en kook de aardappelen op de gebruikelijke manier.

Verwarm de oven voor op 220°C en vet de ovenschaal in.

Stamp de gekookte aardappelen en voeg peper en zout toe naar smaak. Vaardappelpuree ovenerdeel de puree over de ovenschaal.

Bestrooi dit met paneermeel totdat de hele bovenkant bedekt is. Leg stukjes roomboter hier bovenop. De hoeveelheid hiervan is naar smaak.

Bak voor 45 minuten in de oven of tot de paneermeel goudbruin gebakken is.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *