Stoofperen
Het is weer de tijd van het jaar. Ze zijn er weer volop: stoofperen. Heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld een rollade en gekookte aardappelen. Stoofperen kan je zowel koud als warm eten. Wat jij het lekkerst vind! Ik eet ze graag koud. Er zijn veel verschillende recepten om stoofperen te maken. Mijn versie is alcoholvrij. Dit recept is voor ongeveer 4 personen.
Benodigheden:
- 2 kilo stoofperen
- 500 ml rode bessensap
- 6 eetlepels perensuiker
- Kaneel
Bereiden:
Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij de peren in partjes. Doe de peren samen met de bessensap, suiker en kaneel in een pan.
Breng het geheel aan de kook en roer goed door. Zet vervolgens het vuur laag en laat het pruttelen tot de peren zacht zijn. Regelmatig roeren.
De peren zijn nu klaar als je ze warm wilt eten. Wil je ze koud eten, laat ze dan afkoelen.
Tip: je kan stoofperen goed invriezen. In de vriezer zijn ze zeker een paar maanden houdbaar.