Bruine bonensoep

bonensoepBruine bonensoep, iets wat ik tot voor kort nog nooit heb gehad. Mijn vriend is dol op bruine bonen, maar ik hou er niet zo van. Daarom ben ik toen maar eens gaan rondkijken wat je eigenlijk allemaal kan maken met bruine bonen. Zo ben ik op de bruine bonensoep gekomen. De soep is makkelijk te maken en lekker. Het recept is voor ongeveer vier liter soep. Wij eten zelf met zijn tweeën hier vier keer van.

 

 

Benodigheden:

  • 3 blikken bruine bonen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 uit
  • 300 gram boerensoepgroente
  • 1 liter water
  • 4 bouillonblokjes (groenten)
  • 750 gram gehakt
  • Peper
  • Zout
  • Italiaanse kruiden
  • Olie
  • Staafmixer

Bereiding:

Meng het gehakt met de peper, zout en Italiaanse kruiden en draai hier balletjes van.

Snipper de ui en fruit deze in een beetje olie in de pan. Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze even aan. Voeg vervolgens twee blikken bruine bonen, met hun vocht, toe. Doe het water erbij en de bouillonblokjes. Roer goed door. Laat dit ongeveer 10 minuten koken.

Pureer met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg vervolgens het derde blik bruine bonen, met vocht, de soepgroente en de gehaktballetjes toe.

Laat het geheel koken voor ongeveer 45 min of tot het gaar is.

Tip:

Voor extra smaak, bak de gehaktballetjes eerst aan voor je ze toevoegt aan de soep.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *