Ovenschotel met zalm en broccoli
Doordat ik zoveel mogelijk koolhydraatarm probeer te eten, probeer ik steeds meer nieuwe gerechten uit. Naast dat de gerechten koolhydraatarm zijn, zijn ze vaak ook gewoon super lekker. Ook als je niet koolhydraatarm eet. De ovenschotel met zalm en broccoli was een probeersel. Nou het is goed gelukt. De ovenschotel is verrassend lekker. De ovenschotel met zalm en broccoli is vegetarisch en koolhydraatarm. Je krijgt wel alle benodigde voedingsstoffen binnen en het is een gezonde maaltijd. De schotel is snel klaar te maken en je hebt er niet zoveel werk van. Je kan natuurlijk variëren met welke soort groente en/of vis je gebruikt. Er gaan ongeveer 4 porties uit deze schotel.
Benodigdheden:
- 1 broccoli
- 250 gram zalm (diepvries)
- 3 eieren
- 250 ml slagroom (ongeklopt)
- 200 gram brie
- Peper
- Zout
- Ovenschaal
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snij de broccoli in roosjes en de stam in stukje. Kook de broccoli ongeveer 5 minuten.
Snij ondertussen de brie in plakjes en de zalm in repen. Ik had twee zalmfilets en deze heb ik ieders in drie stukken gesneden.
Leg de gekookte broccoli op de bodem van de ovenschaal. Meng de slagroom, eieren, zout en peper tot een mengsel. Giet dit over de broccoli. Leg vervolgens de zalm hierboven op en dek alles af met de stukje brie.
Ze de ovenschaal in de oven voor 30 minuten.
Eet smakelijk!