Pizza met ham, salami en tonijn
Ik ben echt helemaal weg van Italiaans eten en zeker van eigen gemaakte pizza. Als klein meisje wou ik altijd al dat mijn vader “zijn” pizza maakte. Zelfs tegenwoordig als ik bij mijn ouders ben, wil ik altijd de pizza van mijn vader. Maar omdat ik zelf ook wel eens zin heb in de pizza, heb ik het recept van mijn vader gekregen. Nu kan ik wanneer ik maar wil, de heerlijke eigen gemaakte pizza eten. De pizza is belegd met mijn favoriete toppings, maar je kan natuurlijk eindeloos variëren hiermee.
Benodigheden:
- 500 gram pizzadeeg
- 1 pot tomatensaus
- 150 gram salami
- 150 gram ham
- 200 gram kaas
- 1 blik tonijn op water
- Strooikaas
- 2 ronde pizzaplaten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de pizzadeeg over de platen. Zorg ervoor dat de pizza in het midden dunner is dan aan de rand.
Verdeel de tomatensaus over de pizza’s en smeer dit uit. Snij de salami en ham in reepjes. Verdeel dit mooi en naar eigen wens over de pizza’s. Doe daarna de tonijn op de pizza’s, ongeveer een half blikje per pizza. Bedek de pizza’s met plakjes kaas en maak af met wat strooikaas.
Bak de pizza’s in 30 – 40 minuten tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Wacht 5 minuten voor je de pizza aansnijdt.
Tip:
Is de pizza te veel? Geen probleem. De volgende dag is de pizza ook erg lekker om koud te eten als bijvoorbeeld lunch.
Heerlijk