Preischotel uit de oven
Ik kwam de preischotel uit de oven tegen bij de recepten op de Jumbo app. Het is eigenlijk een vegetarisch gerecht, dus ik heb hem aangepast met vlees. Het was spannend om de preischotel te maken, want mijn vriend houdt niet echt van prei. En het is altijd spannend om iets nieuws uit te proberen. Maar het is een geslaagd experiment geworden en we gaan hem zeker nog een keertje maken. De preischotel uit de oven is geschikt voor vier personen, of als het grote eters zijn drie personen. Ik heb voor dit recept rundergehakt gebruikt, maar je kan natuurlijk ook half-om-half gehakt gebruiken. Het originele recept gebruikt vegetarisch gehakt, dus dit is zeker ook een optie.
Benodigheden:
- 350 gram rundergehakt
- 600 gram prei
- 125 ml crème fraiche (light)
- 2 tl dijon mosterd
- Zout
- Peper
- Kerriepoeder
- 600 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
- 100 gram geraspte kaas
- 1 ingevette ovenschaal
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de prei schoon en snij in halve ringen.
Rul het gehakt in een pan. Voeg de prei toe en laat het ongeveer 5 minuten meebakken.
Schep de crème fraiche en de mosterd door de prei en breng op smaak met peper, zout en de kerrie poeder.
Schep het prei-gehaktmengsel in de ovenschaal en dek af met de aardappelschijfjes. Bestrooi de aardappelschijfjes met de geraspte kaas en zet het in de oven. Laat de schotel ongeveer 30 min in de oven bakken tot het mooi goudbruin en gaar is.