Spaghetti Carbonara
Als je in Rome bent moet je spaghetti carbonara eten. Het is een klassiek Romeins gerecht met vijf ingrediënten. Ik heb verschillende recepten geprobeerd. Dit recept is voor mij het lekkerst. Het is dan ook een samenvoeging van verschillende recepten. Mijn man houdt niet echt van pasta, maar hiervan heeft hij zelfs een tweede keer opgeschept. Het recept voor de spaghetti carbonara is voor twee personen.
Benodigdheden:
- 250 gram spaghetti
- 4 eieren
- 150 gram geraspte Grana Padano + wat extra voor garnering
- 300 gram spekblokjes
- Zwarte peper
Bereiden:
Breng water aan de kook en doe de spaghetti hierbij en kook zolang als op de verpakking staat.
Bak ondertussen de spekblokjes uit. Giet het vrijgekomen vet niet af! Als de spekblokjes de gewenst kleur en structuur hebben, draai je het vuur uit. Ik hou van lekker goed uitgebakken spekjes, maar dit is geheel naar smaak.
Doe de eieren, de geraspte kaas en peper in een schaal en roer dit goed door tot een mooie massa.
Als de spaghetti gekookt is, haal deze uit de pan (giet de spaghetti niet af) en voeg bij de spekblokjes. Het vuur is nog steeds uit. Roer het goed door, zodat de blokjes verdeeld worden. Voeg het mengsel van de eieren en kaas toe. Roer dit snel, maar goed door. Door de warmte van de pan en de pasta smelt het mengsel en gaat het mooi om de paste heen zitten.
Schep de spaghetti carbonara op je bord en doe er naar smaak nog wat geraspte kaas overheen.
Bon Appetito!