Wokschotel met tofu
De uitdaging van dit weekend was een lekker vegetarisch gerecht maken. De uitdaging lag hem vooral in hoe maak je tofu smaakvol. Dit is met deze wokschotel zeker geen probleem! Daarnaast bevat de wokschotel lekker veel groenten. Lekker om met rijst te serveren.
Benodigheden:
- 500 gram tofu
- 150 ml Housin woksaus
- 400 gram Chinese wokgroenten
- 1 doosje Champignons
- 300 gram rijst naar keuze
- 3 tenen knoflook
- Peper
- Zout
Bereiding:
Snij de knoflook in kleine stukjes en de tofu in blokjes. Doe dit in een schaal en doe de Housin woksaus erbij. Meng het geheel door elkaar. Dek de schaal of en laat minimaal 3 uur marineren in de koelkast.
Kook de rijst volgens aanwijzing(en) op de verpakking.
Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Doe olie in de pan en bak de champignons met peper en zout. Als de champignons mooi van kleur zijn, doe de tofu erbij. Bak deze ook mooi van kleur. Voeg als laatste de wokgroenten erbij en laat deze ongeveer 5 – 10 minuten mee bakken.
Smaranda het was heel lekker…zeker de moeite waard om nog een keer te maken!