Couscoussalade met chorizo
Deze couscoussalade met chorizo is een heerlijk lunchgerecht, maar kan ook zeker als een hoofdgerecht gegeten worden. Ik ben op het idee van een couscoussalade gekomen omdat ik laatst een kant-en-klaar salade had gekocht. Dit was een Marokkaanse salade met couscous. Toen dacht ik, ik kan zelf ook een salade maken, gebaseerd op couscous. Ik ben gaan kijken welke smaken goed bij couscous passen en geschikt zijn voor een salade. En zo is mijn couscoussalade met chorizo ontstaan. De salade is in zijn geheel geschikt om in te vriezen. Wanneer je de salade als hoofdgerecht eet, kan je er altijd nog rucola doorheen te doen, maar natuurlijk ook als je het lunch eet.
Benodigheden:
- 275 gram couscous
- 1 bouillonblokje
- 500 milliliter water
- 2 bosuitjes
- 1 rode paprika
- 100 gram witte kaas blokjes
- 125 gram chorizo
- 175 gram gewelde abrikozen
Bereiden:
Doe de couscous in een schaal. Verkruimel het bouillonblokje. Voeg vervolgens het water toe. Roer het geheel goed door en dek de schaal af, met bijvoorbeeld een bord. Laat dit ongeveer 5 minuten staan of tot de couscous alle water heeft opgenomen. Roer het dan even goed door.
Snij de paprika, bosuitjes, chorizo en gewelde abrikozen in stukjes. Met dit samen met de witte kaas blokjes door de couscous. Zorg dat de ingrediënten goed verdeeld zijn.
De salade is nu geschikt om in te vriezen.
De hoeveelheden zijn geschikt voor ongeveer vier porties.
Tip:
Serveer de salade met een beetje rucola.