Salade met kip en appel
Een gerecht waar je veel mee kan variëren is salade. Salade bestaat uit zoveel meer dan sla, komkommer en tomaat. Sinds een paar weken neem in als lunch salade mee naar het werk. Maar elke keer dezelfde salade gaat natuurlijk op den duur vervelen. Gelukkig kan je hier dus veel mee variëren. Salade kan je over het algemeen goed van te voren maken en invriezen. Niet alle elementen van de salade kunnen ingevroren worden, maar deze kan je dan nog los meenemen of serveren. De salade met kip en appel is lekker fris en geeft je zeker een zomergevoel. En bovendien ook nog koolhydraatarm.
Benodigheden
- 1 grote Jonagold appel
- 150 gram gerookte kip reepjes
- 1/2 rode paprika
- 8 Amsterdamse uitjes
- 1 bosui
- 2 stengels bleekselderij
- 40 gram walnoten
- 100 gram witte kaas blokjes
- Rucola
- Honing-Mosterd dressing
Bereiding
Zorg ervoor dat alles gewassen is.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Snij de paprika in blokjes, de Amsterdamse uitjes in vieren en de bosui in ringen. Schil de bleekselderij en snij dan in stukjes. Hak de walnoten fijn.
Doe al deze ingrediënten in een schaal en meng het goed door elkaar.
Bij het serveren van de salade leg je wat rucola in de schaal, doe de salade erop. Leg nog een paar blaadjes rucola boven op. Druppel als laatste een dressing erover. Ik heb gekozen voor een honing-mosterd dressing.
Tip
Om de salade in te kunnen vriezen laat je de rucola en dressing achterwege. Deze ingrediënten kunnen niet goed ingevroren worden. Wanneer je de salade gaat eten, kun je deze ingrediënten alsnog toevoegen.