Vlees bereiden in de oven
Standaard bak je vlees in een pan met boter en/of olie. Voordeel is natuurlijk dat je gelijk een jus hebt. Ikzelf vind het lastig om sommige soorten vlees goed te bakken zonder dat het dan te vet word, te droog of zelfs aangebakken. Tegenwoordig bereiden wij eigenlijk alle soorten vlees in de oven, op 1 uitzondering na: de biefstuk.
Vlees is heel makkelijk te bereiden de oven. Tevens is het ook gezonder qua hoeveelheid. Als je ziet hoeveel vet er uit vlees komt, dan denk je eet ik dat normaal op?
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 – 225ºC. Dit verschilt per oven. Als de oven op temperatuur is, leg dan het vlees op het rooster. Als je geen bakpapier hebt, zet dan een opvangbakje eronder. Ik gebruik altijd een bakpapiertje. Laat het vlees ongeveer 20 – 30 minuten in de oven garen en bruin worden. Draai naar 10 – 15 minuten even om.
Denk er bij worst wel om dat, voordat je het in de oven doet, je gaatjes prikt in het vel!
Mocht je graag jus erbij willen dan kan je zelf een makkelijke jus maken.